Mijn reis door het power up your brain program….

Over het algemeen genomen ben ik vrij positief ingesteld. Vanuit eerdere systemen, heb ik altijd meegekregen, niet lullen maar poetsen. Daaruit is een mentaliteit ontstaan van zaken op- en aanpakken. Niets mis mee, totdat je keer op keer, over je eigen grenzen gaat, om aardig gevonden te worden, om erbij te horen, om mensen ruimte te geven, om te houden van, om te geven, om anderen gelukkig te zien waar ik dan ook weer gelukkig van werd, maar was dat werkelijk zo? Werd ik daar nou echt zo gelukkig van? Ik heb lange tijd geworsteld met gevoelens en grenzen en soms nog hoor. Patronen doorbreken die er ruim 37 jaar onderdeel zijn geweest van mijn leven, poeh dat vraagt nogal wat.

Vandaag de dag ben ik me zeer bewust van mijn handelingen, gedachten en alles wat er bij komt kijken. Degene die mij kennen weten dat ik 3 jaar geleden heel bewust de stap naar Zoelen heb gezet, een nieuwe baan, een eigen bedrijfje, allemaal omdat ik mijn hart durfde open te stellen en naar mezelf ben gaan luisteren. Dat luisteren vraagt tijd, aandacht en concentratie en met een gezin, twee jobs, een man die vaak weg is, hond, kippen en een vrijstaand huis, wil dat nog wel eens verzanden in oude patronen van “over grenzen gaan”. Het zijn keuzes, de mijne.

Mijn lijf bleef aangeven dat het zo niet langer kon. Ik bleef pijn houden, dag in dag uit. Slapen wilde niet lekker, de pijn in mijn rug dreef me soms tot waanzin. Ik was boos en kribbig, de dagelijkse pijn zat me in de weg. Ik zeg zat, want op een dag na het lezen van het boek “het verlichte brein” van Alberto Villoldo David Perlmutter, nam ik een besluit. Ik nam de beslissing om 5 weken lang terug te gaan naar de basis. Het boek geeft heel veel inzichten in het brein, de processen van ouder worden, voeding voor het brein. Met alles wat we doen, hoe we onszelf voeden en gezondere keuzes kunnen maken en houden. Hieruit is ook mijn jaarprogramma ontstaan.
Voor mij betekende dat ook, zoals het boek ook beschrijft; suikervrij, 3x per dag eten, yoga mediteren, sjamanistische baden, vergeven, loslaten, andere keuzes maken vanuit het hart en de rust. Daarbij komt één keer in de week vasten, supplementen voor het brein, kokosolie, gezonde vetten en vooral veel tijd voor mezelf en GEEN KOFFIE!
Oei dat was me een dingetje!

coffee, cup, table-2847957.jpg


Ik sta regelmatig voor dag en dauw op, maar door de pijn in mijn lichaam kon ik daar niet altijd gehoor aan geven. Dat is vreselijke confronterend. In mijn hoofd ben ik gewoon 20 😉 Gekheid, maar van pijn word ik niet gelukkig en ik wil weten wat deze pijn te vertellen heeft? Dat wilde ik maar al te graag onderzoeken!
Op de 1e dag van volle maan in september begon ik mijn reis. Ik schrapte een aantal voedingsmiddelen, waaronder zoals je hier boven kunt lezen “koffie”. De eerste week bracht ik het terug tot 2 koppen max voor de lunch. De week erop, mocht ik er van mezelf 1 en in week 3 liet ik de koffie staan. Ondanks dat we thuis heel bewust met voeding omgaan, kreeg ik last, veel last, van onder andere mijn humeur, ik was boos, verdrietig, moe en had vreselijke hoofdpijnen. Ontgiften!
Het boek is een aantal weken mijn bijbel geweest. Ik deed de oefeningen zoals mezelf rustig maken voor het slapengaan, daar is ook een mooie meditatie van op YouTube, of ik gebruikte de app van meditation moments. Volgens mij gaat het erom dat het voor jou werkt, dus kies dingen die bij je passen. 
Ik herschreef mijn eigen levensverhaal, wat er in zekere zin voor zorgt dat we nieuwe paden creëren in onze prefrontale cortex, achter ons voorhoofd zeg maar. Ik ging anders naar mezelf kijken. In plaats van een slachtoffer te zijn van de weg die ik gelopen heb, keerde ik het om. Ik werd de held in mijn eigen verhaal en dat geeft een hele andere energie.
Ik heb in deze periode echt beter geslapen dan ooit en nu na 5 weken, ziet mijn huid er goed uit en ik ben een paar kilootjes kwijt. Niet dat ik het daarom deed, maar t is leuk mee genomen.  Elke ochtend kies ik een yoga, of meditatie les van https://www.youtube.com/user/cexercize, of  ik kies de oefeningen van https://www.youtube.com/channel/UCK5PP5Up6Dz80dv5G4XuiiA Holly Dolke. Ik zet de wekker op tijd en neem de tijd voor mezelf. Ik wandel met Gunner en daarna lig ik op de mat. Kopje thee, olietje in de diffuser. Me-time! Check het is pas 6.45
Om deze levensstijl te kunnen hebben en om meer energie te ervaren zorg ik er altijd wel voor dat ik om 22.00 uur in mijn bed lig, want ander ga ik het niet redden. Aan het einde van de dag ben ik ook moe en tegenwoordig heb ik zelfs mijn telefoon zo ingesteld dat ik om 20.00 uur offline ben. Minder prikkels,  meer tijd voor mezelf, of mijn man en kinderen. Nu ik aan het einde van   mijn 5 weken ben gekomen, heb ik besloten om door te gaan. Het brengt me zoveel ruimte in  mijn hoofd, in mijn lijf en veel minder pijn doordat ik ontzuur. 
Dit komende weekend sluit ik mijn reis af met een hele mooie sjamanistische sessie, waar ik nog meer antwoorden hoop te vinden op de pijn. 
Daarna heb ik met mezelf afgesproken door te gaan, alleen voeg ik dan wel een kopje koffie toe 😉 oei wat kan ik daar naar uitkijken zeg.

bodhi tree, leaves, nature-5377306.jpg


Wil je meer weten over hoe ik dit gedaan heb, stuur me een berichtje!
Warme gezonde energieke groet Susanne en Co-coach Gunner
 

#powerupyourbrain #brain #keuzes #lifestyle #suikervrij #gezondheid #voeding

Vergelijkbare berichten